Je moet er maar zin in hebben hè, voor dag en dauw op pad. Een snel ontbijtje, fotospullen checken, de auto in en hup de natuur in. Niet iedereen begrijpt dit, maar na enige keren werkte het voor mij aardig verslavend.

Want, wat is Nederland mooi, sterker nog mijn eigen woonomgeving (West-Brabant) biedt zoveel prachtige natuur.

Ik hou erg van struinen door bossen, langs waters en door moerasomgevingen. Ik kan dat dan ook makkelijk uren aan een stuk doen.

Het mooie van de natuur is dat deze continue verandert en er dus elke dag en elk seizoen veel nieuws waar te nemen is. Sterker nog, in de vroege ochtend ziet de wereld er heel anders uit dan midden op de dag.

Het grote voordeel van struinen door de natuur in combinatie met fotograferen is dat het erg ontspannend is. Je bent zo bezig in en met het moment, dat er geen ruimte is voor gepieker.

Door goed om je heen te kijken, goed te luisteren of te ruiken ga je steeds meer herkennen en begrijpen van de natuur. Daardoor zie je ook steeds meer en lukt het ook beter om dat wat je ziet te fotograferen zoals jij het graag wilt. 

Een dag is helemaal compleet als er ontmoetingen zijn met bijvoorbeeld een ree, een vos, een specht, een hele bijzondere plant of paddenstoel.

In onderstaand portfolio zie je voorbeelden van natuurfoto's die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.

 

Bokeh natuur 2
img_9426.jpg
Bokeh natuur 3
Bokeh natuur 4
Bokeh natuur 5
Bokeh natuur 6
Bokeh natuur 7
Bokeh natuur 8
Bokeh natuur 9
Bokeh natuur 10
Bokeh natuur 11
Bokeh natuur 12