Toen ik in het analoge tijdperk mijn eerste camera's kocht, vond ik het leuk om ook zelf mijn foto's te ontwikkelen en af te drukken. Omdat een zwart-wit doka toegankelijker was dan een kleuren doka, hield ik me voornamelijk bezig met zwart-wit fotografie.

Inmiddels in het digitale tijdperk, maakt het niet zoveel meer uit of je met kleurenfotografie of met zwart wit fotografie werkt. Wel blijven zwart-wit foto's voor mij een andere sfeer oproepen dan kleurenfoto's. Ik probeer als ik twijfel of een foto krachtiger is in kleur of zwart-wit zeker een zwart-wit variant te maken. Soms ga ik ook gericht op pad met het idee zwart-wit foto's te maken. 

Op de één of andere manier leent straatfotografie zich vaak extra goed voor zwart-wit fotografie, maar ook portretten kunnen extra krachtig zijn in zwart-wit.

Het lukt me met zwart-wit fotografie ook wat makkelijker om van "fotografieregeltjes" af te stappen en ook eens iets anders te proberen. 

Ook met kleurenfotografie is het af en toe leuk om op een iets andere manier creativiteit toe te passen. Bijvoorbeeld door het bewegen van de camera (I.c.m. technieken) of door meervoudig te belichten.

In onderstaand portfolio een aantal foto's bij deze pagina.