Blog 9 en 10 september

Dit weekend werden we verwend met prachtig zomerweer. Omdat het 's nachts iets afkoelde en er nauwelijks wind stond, was er aardig wat nevel in de vroege ochtend. 

Zowel zaterdag als zondag dus lekker vroeg opgestaan om de zonsopkomst te zien en fotograferen.

Op zaterdag ben ik naar de Zeezuiper in Bergen op Zoom geweest. Op de weilanden om het bos heen lagen prachtige flarden mist. Het was zelfs echt flink mistig op sommige plekken.

In het bos waren mooie Jacobsladders toen de zon eenmaal goed doorkwam.

Op de weg terug even langs een steenuiltje gereden, eindelijk zat hij een keer op een plek met een mooie achtergrond, waardoor ik de naam "Bokeh-Photography" weer eens eer aan kon doen.

Omdat het open monumenten dag was dit weekend, ben ik naar een spoorloods geweest in Roosendaal. Hoewel het erg tegenviel wat er te zien was (Nog nooit zoveel afzetlint gezien op een "open-"monumentendag.) Wel was de voortgang van de restauratie van een "Hondenkop" trein te bekijken. Eenmaal in het treinstel bleek dit toch wel wat nostalgisch. Asbakken in de trein; met mijn ogen dicht hoorde ik ze klepperen. En de ouderwetse noodrem; "is die tegenwoordig überhaupt nog in een trein aanwezig?"

Zondagochtend opnieuw de mist gaan fotograferen. Nu in natuurgebied "De Maatjes"; op de grens van Nederland en België bij Achtmaal/ Nieuwmoer. Zoals de zon opkwam; zelden zo'n zachte zonsopkomst gezien.

Vlak voor ik terug bij de parkeerplaats was; zag ik een blauwe reiger met een prooi; zeer goed te herkennen als....kikker.